Hemresa

Nu har jag bokat hemresa till den 19 augusti. Så det blir ca 3 dagar i New York, efter att lägret är slut, innan jag flyger hem igen!
Ahhhh, nu är det bara 39 dagar var till jag åker. Börjar bli riktigt nervös nu!

Passet tillbaka

Igår var jag och hämtade ut mitt pass! Allt är fixat nu!
Har 3 veckor kvar på jobbet, sen ledig i ca 3 veckor innan det är dags! :)


visa fixat!

Hej!
Har varit en väldigt tuff vecka, har verkligen insett hur skört livet är och hur allt kan förändras på mindre än en sekund. Man ska bara veta hur bra man har det...

Idag var jag på ambassaden och fixade mitt visa! Kom dit vid halv åtta och ställde mig utanför i den redan ganska långa kön. Stog och huttrade i kylan samtidigt som man kollar var 5:e minut att alla papper faktiskt är med. Klarar mig genom säkerhetskontrollen utan större problem (fick klunka i mig mitt vatten för att visa att de inte var förgiftat och sniffa i min tomma blåbärssoppe-flaska). Inne på ambassaden gick allt ganska smidigt. Var klar efter ca en timme! Mycket snabbare än jag hade förväntat mig. Tro det eller ej, men jag hade lyckats ta med mig alla papper och tillome fyllt i dem rätt! :) Skönt att ha allt pappersjobb fixat! Nu är de bara roliga förberedelser kvar!

Kram!

Flygtider och kläder!

Halloj!
Igår fick jag mina flygtider bekräftade, vilket kändes väldigt skönt. Har hört vissa som inte fått sina tider förrän 48 timmar innan! Vid de laget hade jag haft panik om jag inte hade koll!
Jag flyger från Stockholm vid sju-tiden på morgonen, mellanlandar i London och flyger därifrån till New York :)
Kommer fram 13.00 (lokal tid) och ska spendera en natt på ett hotel där alla som är från Camp America bor!

Har beställt lite "Camp-kläder" nu också, jätte svårt med storlekarna bara! Enligt måtttabellen skulle jag ha Adult L, vilket jag inte tror stämmer alls! Så jag chansade och beställde Adult S, hoppas att de passar! (Har beställt den vita T-shirten och linnet samt tjocktöjan!)



Nedräkning...


Visumpapper och planering

Halloj!
Efter många timmar är äntligen alla papper klara! Alla kontrakt är påskivna och skickade till lägret, hälsoundersökningen är gjord och visumpapperna är ifyllda! På torsdag ska jag till Amerikanska ambassaden och fixa mitt visum. Efter det är allt tråkigt gjort och dags för den mer roliga planeringen :D

Jag har fått mailkontakt med Wiebke, en tjej från tyskland som också kommer att jobba som gymnastikinstruktör på campet. Hon verkar vara en jätte härlig tjej och vi har börjat planera hur vi ska lägga upp sommaren och våra gymnastiklektioner.
Det är ju framförallt AG-gymnastik som vi kommer att träna, så jag ska försöka lära mig så mycket som möjligt nu under våren genom att vara med på några av AG's träningar på Satelliten!

Glad Påsk!
Kram Elin

blanketter efter blanketter...

Hallå!
I dags läget så är jag redo att strypa den som lägger ännu en blankett framför mig. På riktigt! Det tar aldrig slut!

Efter att intervjun fick jag ju som sagt flera sidor med fler papper att fylla i. Grammatiken och ordvalet blev viktigare och viktigare för att utmärka sig bland alla sökande. Jag fick tillsägelse av min handledare att sluta skriva så "svenskt". I USA finns det ingen jante-lag. Här gällde det verkligen att sälja sig själv och verkligen skriva att man var super bra på allt! I Sverige skulle min ansökan antagligen anses som alldeles för självgod.

Jag skickade efter ett utdrag ur brottsregistret runt nyår. Det skulle ta ca 2 veckor att få hem det. Min ansökan blev inte godkänd och kunde börja cirkulera bland alla läger förrän de hade fått bevis på att jag inte var någon brottsling, så för varje dag det dröjde så skönk chanserna att få en plats. Efter en månad hade jag fortfarande inte fått hem det och jag började ana att nåt var fel. Jag ringde och det visade sig att jag glömt betala och nu hade det gått så lång tid att jag var tvungen att ansöka om ett nytt. Jag beställde ett nytt och var noga med att betala den här gången, tre dagar senare får jag ett mail om att jag glömt bifoga en kopia av mitt pass, så det var bara att göra om hela proceduren en gång till. Tillslut fick jag hem brottsregistret och skickade iväg det till Camp Americas huvudkontor så fort jag kunde.
Två veckor senare fick jag ett mail av dem att mitt register fortfarande inte hade kommit fram och jag slet nästan av mitt hår av frustration. Dagen efter fick jag ytterligare ett mail att nu hade det äntligen kommit fram och allt var som det skulle. Tur att jag bestämde mig för att behålla mitt hår.
De i USA började nog undra varför det dröjde ca 2 månader innan mitt brottsregister kom fram :)

Nu blev min ansökan äntligen godkänd och började cirkulera mellan alla camp. Tre timmar efter att ansökan blev godkänd fick jag mail av ett camp som var intresserad av mig och bokade in en telefonintervju några dagar senare. Intervjun gick bra och jag blev anställd.
Så från och med den 10 juni jobbar jag på Camp Netimus i nordvästra Pennsylvania som gymnastikinstruktör och badvakt. :)


RSS 2.0