12 timmar till camp!

Hej igen!
Tva inlagg pa en dag, inte daligt!
Har fatt lana W:s laptop, sa nu gar allt lite snabbare! :)

Precamp ar nu over och imorgonbitti kommer alla barnen. Vi kommer att ha ca 90 barn de tva forsta veckorna, ca 130 barn i tre veckor efter de och sen lugnar de ner sig med ca 100 barn de sista tva veckorna! Det kommer bli en enorm omstallning har pa campet. De senaste tva veckorna har det varit valdigt lugnt! Alla har stadat och forberett sina lektioner. Har stadat i ca 5 dagar i strack. Hade inspektion bade i vara departments och i vara stugor nu under kvallen och vi blev godkanda, sa allt ar fardigt for morgondagen!!

I garkvall campade vi vid ett vattenfall ca en kilometer fran camp (traning for tripdeparments). Sa grillade och sov i talt. Mycket mysigt till vi horde en bjorn utanfor taltet. Det har brunbjornar har som gar omkring, speciellt pa natten. De ar tydligen inte aggressiva sa lange de inte har en unge med sig.

I eftermiddags var det en bjorn i gympahallen. Man kunde se spar av tassarna pa mattorna!! Laskigt! Men an sa lange har jag inte sett nagon med egna ogon, vill garna vara pa sakert avstand nar det hander!

Imorgon kommer alltsa alla barn vilket betyder jobb 23h/dagen!
Jag fick mitt schema igar. Jag har 2-3 gymnastiklektioner varje dag, livraddning 3 ganger i veckan och darefter kommer jag agera campfotograf. Fredagar ar jag ledig! Nu pa fredag ska vi ga pa bio och se eclipse!

Vill ni se foton fran campet kan ni ga in pa www.campnetimus.com, ga in pa parents, photografs, losenord: girlscamp12

En chipmunk at upp min choklad som jag skulle ja pa "international night"... ni far garna skicka en ny om ni vill gora mig en jatte tjanst! Lite foton skulle ocksa sitta fint, sa langt tankte ja inte nar jag packade!
Adressen ar:

Elin Persson
Camp Netimus 708 Raymondskill Road
MILFORD Pennsylvania 18837 USA :)


Hoppas alla hade en trevlig midsommar!! kram

1 dag kvar till start!

Hej!
Hoppas allt ar bra hemma!
90% av tiden gar de inte att oppna bloggen fran den har datorn, och just nu har de antligen funkade sa har jag bara 4 min pa mig!!

Men allt ar jatte bra!
Lifeguardtraningen ar fardig (maste skryta med att ja fick 69 av 70 ratt pa provet) och vi har nu haft ca 1,5 veckas precamp da vi har forberett vara olika departments och stugor.
Jag har nu flyttat till min stuga dar jag kommer spendera hela sommaren. Jag ar i stuga 3, dar vi kommer att ha 9-10 aringar. Vi ar tre stycken counselors, jag, Mo fran USA och och Dany fran Mexico.

I torsdags fick vi antligen en ledig dag och 9 st av oss lanade en bil och akte till Molly som bor ca 1,5 timme harifran!
Huset var enoormt! Utsikten gar inte att beskriva. Huset lag pa ett berg och hade utsikt over hela dalen. Ska forsoka ladda upp bilder sa fort jag kan!
Vi at en massa (utan att maten var indrankt i ost), badade i hennes pool och jacuzzi, drack drinkar och hann aven med lite sightseeing i staden! Helt underbar dag!!

Time for flag...
hors snart igen!

IMORGON KOMMER BARNEN!

KRAM! 

snabb uppdatering

Hej!
Hoppas allt ar bra hemma!
Kath, min sydafrikanska rumskompis fick upp mig pa en joggingtur vid 5.30, sa sitter och vantar pa att de ska frukost nu! Kanner mig valdigt duktig!!
Eftersom nastan ingen annan ar vaken var internet sa pass snabbt att jag lyckades ladda upp nagra foton pa facebook!


Igar fick vi aka pa utflykt igen! Yeey!
Vi akte aterigen till Wal-mart for lite shopping och sen stannade vi vid ett tatueringsstalle langs vagen! Tva av tjejerna piercade sig i lappen! Jag var valdigt sugen pa att gora en tatuering pa foten men jag lyckades halla mig :)

Tankte bara snabbt ladda upp fotot pa "the rec-building" dar jag kommer halla mina gymnastiklektioner...


2 dagar pa campet

Heej!

Jag skrev just ett laaaaangt inlagg, men sen dog internetuppkopplingen. De har datorerna ar sa extremt sega sa det finns inga ord for att beskriva det!

Jag gor ett nytt forsok, men tyvarr blir det nog inte lika langt!
Campet ar underbart! Alla manniskor ar hur trevliga som helst. Vi ar bara tre stycken som inte har engelska som forsta sprak, sa alla pratar valdigt fort och inbland ar de svart att hanga med i en konversation, men det blir forhoppningsvis battre for varje dag!
Jag tycker redan att det kanns valdigt konstigt att skriva pa svenska, sa det maste ju vara ett bra tecken?

Campet ligger ganska langt ute i buschen. Det ligger precis vid skogen och det ar bara att vanja sig med att dela sang med spindlar, chipmunks och andra sota sma djur!

Jag klarade lopptestet och kortestet :)

Jag och Wiebke gick ner till den sa kallade gymnastikhallen igar. Det ar ett smutsigt gammalt garage med cementgolv. Redskapen som fanns ar sakert inhandlade for 20 ar sedan och gick att rakna pa fingrarna.
Det kommer bli en utmaning de har, minst sagt!
Jag lovar att aldrig mera klaga pa en gympahall hemma i Sverige!!!
Jag har tagit foton, men jag tanker inte ens prova att ladda upp dem pa de har datorerna!

Har hitills haft tva dagars lifeguard-training. De ar kul men riktigt tufft! Vi ar i poolen hela formiddagarna och sen teori pa eftermiddagarna. Provet ar pa tisdag, sa hall tummarna!
I gar lyckades jag fa en spark pa foten i poolen, sa den ar nu bla/gron, valdigt fint!
De har lila bandage har, de var sa fina att det nastan var vart smartan :)

Igar akte vi pa utflykt till Wal-mart! Det var en riktigt utfykt!! De ar en stor grej att komma ifran campet (vi hade anda bara vart har 1 dag). Efter ca 3 timmar hade alla shoppat klart och hittat varandra igen :)

Maten ar valdigt amerikansk! Lunchen och middagen gar bra, men frukosten kommer ta lang tid att vanja sig vid! I morse fick vi vafflor till frukost. 

Nu vagar jag inte skriva mer ifall internet far for sig att lagga av igen! Hoppas jag hinner spara!

Hoppas allt ar bra hemma? Ta hand om er och uppdatera mig om det hander nat spannande :)
KRAM! 


Hello New York!

Halla!
Efter en extremt lang flygresa ar jag antligen framme! Jag har spenderat en natt pa camp americas arriving hotel, com ligger ca en timme utanfor New York. Nu sitter jag och vantar pa att bli upphamtad av nagon fran mitt camp, de ska komma runt 13!

Resan gick bra och inneholl allt som en flygning ska gora:
- Forsenat flyg pa arlanda
- 30 min att byta flyg i Munchen, vilket ledde till en maratonlopning eftersom gaten lag laaaangst bort (saklart)
- 10 timmars flygresa brevid den bredaste mannen pa hela flyget, han tog upp hela sitt sate och lite av mitt, han snarkade, hade dalig andedrakt och sov med handen innanfor byxorna!!?

Jag lyckades halla mig fran terroristskamt och kom igenom tullen utan problem :)

I NY osregnade det och inte en skyskrapa sa langt ogat kunde na, vilken besvikelse!!
Vadret ska tydligen bli battre om nagon vecka, men just nu ar de blott o kallt! jag om bara har med mig sommarklader :)

Kom hit till hotellet ungefar vid 21. (03.00 svensk tid)
Efter ett kort informationsmote fick jag antligen sova!
Delade rum med 3 andra tjejer. De fanns tva stora sanger och tva luftmadrasser. Jag var forst in pa rummet och paxade snabbt en av sangarna :)
Vid 05 imorse gick brandalarmet och tjot i cirka en kvart! Vi var helt slut och det tog oss ungefar 10 min att fatta att vi kanske skulle utrymma hotellet! Vi satter snabbt pa oss skor och ena tjejen borstar tanderna(?) innan vi rusar ut i korridorren. Lagom nar vi kommit ut sa slutar larmet och vi kunde ga och lagga oss igen!!

Idag har jag inte hunnit gora sa mycket annu. Var och handlade lite shampoo och sant som jag inte fick plats med i packningen! Traffat Wiebke som jag ska halla gymnastiken med pa campet, hon verkar kanon!!!

Det forsta som ska handa nar vi kommer fram till campet ar tydligen en halsokontroll dar de kollar loppor etc, hmm. Sen lite fystester och simtester for att sen fa forsta med lifeguard-utbildningen.
Ett kortest maste vi ocksa gora for att fa tillgang till bilarna pa campet.

Vet inte alls nar jag far tillgang till internet nasta gang och vet inte om min telefon kommar att fungera ute pa campet, men jag hor av mig sa fort jag kan!!

Ta hand om er!
KRAM


Imorgon!!!

Nu är jag i princip klar! Väskan blev packad redan igår tack vare min underbara vän Sofia :) Hade jag packat själv hade jag nog haft dubbelt så mycket kläder med mig!!! Hon har även en konstig förmåga att kunna vika kläderna så att de blir jätte små?? Jag vet inte hur! Men jäkligt praktiskt! Hur jag ska få ner allt igen till hemresan blir ett senare problem!

Beslutet av middagen var svårt! Valet stog mellan fiskbullar, blodpudding eller köttbullar. Insåg till slut att resten av familjen nog också ville äta, så det fick bli köttbullar, lingonsylt, brunsås och potatis!! Mums!
Ska bli spännande att se vad det bjuds på för mat i USA, jag erkänner att jag har fördomar, får se om de stämmer! Men peanutbutter-jelly-smörgåsar bjuds de tydligen på till frukost, lunch och middag, herregud! :)

Det ända som är kvar nu är att fixa lite musik till mina lektioner och sedan packa tandborste o liknande imorgonbitti!

Hej då Sverige!


Mitt fina halsband som jag fick av mina underbara kollegor! Tack!


Kodlåset är knäckt!

Mamma hade full koll på koden och vi fick äntligen upp väskan!! Måste komma ihåg att inte låsa kodlåset på flyget bara, i USA får man bara ha ett visst sorts lås som tullen kan öppna. Annars bryter dem upp väskan, vilket inte vore jätte kul.

Igår var det fullfart hela dagen och kvällen och natten! Släkten var här på lunch och sen kom en massa underbara människor hit på kvällen och grillade! Väldigt kallt och myggigt men det blev ändå en mycket lyckad och rolig kväll! Tack alla!

Imorse vaknade jag med myggbett över hela kroppen! Gick upp och städade upp från igår. Sedan bar det iväg till edsbergsparken för att fira nationaldagen med en gympauppvisning.

Imorgon blir det packning på fullaste allvar! Måste se till att jag har alla papper på plats! Krävs ju en heeel del för att få komma in i de där landet långt borta!

3 dagar kvar!


Lite av Sverige måste jag ju ha med mig!





6 dagar kvar!

Om en vecka är jag i USA och jobbar min första dag på Camp Netimus! Nu börjar jag bli riktigt nervös! Har i veckan varit väldigt duktig på att sysselsätta mig med en massa saker så jag slapp tänka på att det snart är dags, men nu är nästan allt annat färdigt och det är dags att börja packa på allvar!
Det ska bli huuuuur kul som helst, men resfebern är snart uppe i max!
Igår var jag iallafall uppe på vinden och hämtade ner resväskan. Ikväll hade jag tänkt börja packa lite smått, men insåg att väskan hade kodlås vilket jag inte lyckades knäcka. Får vänta till imorgon för mamma har redan gått och lagt sig.

Idag har jag varit i stan och inhandlat det sista. Nu tror jag att jag ska ha allting som jag behöver. Har nu handlat allt från sovsäck, baddräkt, adapter, foppatofflor och regnkläder till en svensk flagga, sverige t-shirt och marabou-choklad :)

På lördag blir det grillfest här hemma! Ska bli kul, håller tummarna på att det blir bra väder nu bara!!
Så imorgon blir det att handla mat och städa!


RSS 2.0